Etický kódex

Etický kódex je záväzný dokument, ktorý vyjadruje mravné princípy našej spoločnosti. Stanovuje pravidlá správania sa a konania pre spoločnosť, jej zamestnancov a spolupracovníkov.

Mravné princípy

1. Vždy dbáme na dodržiavanie zákonov Slovenskej republiky a krajín, v ktorých podnikateľsky pôsobíme, alebo hodláme pôsobiť.

Priebežne sledujeme a v praxi reagujeme na právny poriadok a etické normy krajín, v ktorých podnikateľsky pôsobíme alebo hodláme pôsobiť. Príslušné zákony a pravidlá nielen rešpektujeme, ale ústretovo predchádzame podozreniam z akejkoľvek nepatričnosti.

2. Dôveryhodnosť, profesionalita a stabilita sú našimi základnými zdieľanými hodnotami.

Trvale sa snažíme o vytváranie bezpečného, tvorivého a stabilného pracovného prostredia. Vždy konáme profesionálne a s najvyššou odbornou starostlivosťou. Vnútri aj navonok budujeme vzťahy založené na dôvere. Spolupracujeme s fyzickými a právnickými osobami, ktoré sú kvalifikované a dôveryhodné. Riadne účtujeme všetky ekonomické transakcie. Podávame pravdivé údaje o stave hospodárenia. Poctivo a včas odvádzame dane a platby na sociálne zabezpečenie, zdravotné poistenie a ďalšie povinné platby.

3. Spokojnosť zákazníka je naším hlavným cieľom, ale nikdy nie za cenu porušovania etických či právnych noriem.

Netolerujeme korupciu, úplatkárstvo ani nekalú súťaž. Priamo ani nepriamo neposkytujeme ani neprijímame žiadne platby či iné odmeny, ktoré by mali viesť ku konaniu v rozpore so zákonmi či etickými pravidlami. Spolupracujeme len s osobami, u ktorých neexistuje zdanlivý ani skutočný konflikt záujmov a finančné prostriedky, ktorými disponujú, pochádzajú z legitímnych zdrojov. Dbáme na bezpečnosť informácií a ochranu dát.

4. Vnímame svoju spoločenskú zodpovednosť voči občanom krajín, krajov, miest, obcí, kde podnikateľsky pôsobíme, alebo hodláme pôsobiť.

Usilujeme sa o minimalizáciu negatívnych dopadov našej stavebnej a podnikateľskej činnosti na životné prostredie a dotknuté komunity. Rešpektujeme potreby a záujmy tretích fyzických a tretích právnických osôb. Ctíme si odkaz predchádzajúcich generácií a správame sa zodpovedne voči generáciám budúcim.

5. Rešpektujeme práva a povinnosti všetkých našich spolupracovníkov. Nepripúšťame žiadne diskriminačné správanie a konanie.

Zaručujeme rovnaké príležitosti ľuďom bez ohľadu na pohlavie, farbu pleti, etnickú príslušnosť, rasu, národnosť, náboženstvo či iné odlišné charakteristiky. Nepripúšťame obťažovanie či diskrimináciu. Ústretovo a ohľaduplne sa správame najmä k hendikepovaným, vážne chorým, seniorom a rodinám s deťmi. V súlade so zákonom uznávame práva zamestnancov vytvárať odbory alebo do nich vstupovať.

6. Nepripúšťame možnosť stretu osobných záujmov so záujmami našej spoločnosti. Hnuteľný, nehnuteľný majetok a duševné vlastníctvo chránime ako vlastné.

Chránime a starostlivo udržiavame hnuteľný majetok, nehnuteľný majetok, duševné vlastníctvo a obchodné tajomstvo našej spoločnostií. Žiadne pracovné rozhodnutie nesmie byť ovplyvňované individuálnymi, rodinnými či priateľskými záujmami.

7. Nedodržiavanie mravných princípov netolerujeme.

Ctiť a dodržiavať Etický kódex je povinnosťou každého pracovníka spoločnosti. V prípadoch náznaku porušovania Kódexu upozorňujeme príslušného pracovníka na neprijateľnosť jeho správania. Zároveň informujeme nadriadeného alebo príslušného riaditeľa alebo riaditeľa Útvaru interného auditu. Odvetné kroky voči komukoľvek, kto upozornil na porušovanie Etického kódexu, alebo ich napomáhal odhaliť, sú neprípustné.